Information till boende kring Skidstavallen/Lindbacka

Under kommande helg, 11-13 oktober, kommer Skidkamraterna och Skidstavallen att vara värd för Svenska mästerskapen i barmarkskörning med draghundar, vilket kommer att förändra möjligheterna att motionera inom området.

Under perioden 10-13 oktober kommer hela anläggningen samt samtliga spår vara stängda för allmänheten. Denna avstängning sker av säkerhetsskäl både för allmänheten och de tävlande, endast tävlande iförd nummerlapp och funktionärer iförd funktionärsväst får vistas i spåren under tävlingarna.

 

Bli inte bekymrad om det låter! Under dessa dagar kommer ca 250 tävlande och uppemot 700 hundar vara inom området så det kan bli en hel del skällande och ylande.

 

Trafiken till och från tävlingsområdet kommer att ledas in från väg 583 via Lindbacka västra till tävlingsområdet. Parkering för de tävlande kommer att ske på Skidstavallen och Lillgården. Även ängen på Grankullen kommer att röjas och nyttjas som parkeringsytor för tävlande och eventuellt åskådare, detta sker i sammarbete med markägaren Gävle kommun.

 

Under tiden fram till tävlingarna kommer arbetsfordon att vistas på motionsspåren och kring Skidstavallen, var beredd på detta och tänk på att föraren inte kan ha uppsikt åt alla håll samtidigt.

 

Så till det roliga. Kom och titta på det häftigaste hundeventet som Gävle någonsin har haft. Vi hoppas att få en folkfest kring detta mästerskap i en mycket fartfylld och publikvänlig sport.

Draghundssporten är en starkt växande sport både nationellt och internationellt. Sporten är en av de sporter som kan komma att tas upp på OS-programmet, då gällande de grenar som sker på snö (Släde och Nordisk stil). Mästerskapen som kommer att hållas på Skidstavallen är den tredje grenen, barmark, där man springer, cyklar, sparkar kickbike eller kör vagn med sin hund eller hundar. 

Ingång för publik sker från Skidstavägen och därifrån finns uppmärkta publikvägar (gula pilar) till olika platser där man kan se tävlingarna bra. Publikvärdar kommer även att finnas på plats. Första start kommer att vara kl.09.00 varje dag och starter kommer att ske långt in på eftermiddagen.  Matservering kommer att finnas inom området. Det allra mest spektakulära är kanske stafetten med masstart som kommer att gå av stapeln på eftermiddagen den 13/10. Program för tävlingarna kommare att finnas anslagna på tävlingsplatsen, samt på Skidkamraternas hemsida.

Vi hoppas att alla har överseende med de störningar som kan komma att uppstå i samband med dessa tävlingar och att ni kommer och tittar eller varför inte vara med och hjälp till!!

Med vänliga hälsningar.

Gävle Skidkamrater, Draghund

Se alla nyheter »